vrijdag 20 september 2019

Maandag 16 september tot vrijdag 20 september

Hallo,

Alweer een start van een nieuwe week. We zijn de week begonnen met te vertellen over het weekend. Zoals je kan raden, werd er heel veel verteld over het geslaagd schoolfeest. We gingen meteen aan de slag en gingen verder met het woordje 'beer'. In het tweede gingen we verder met rekenen.
In de namiddag namen we een kijkje bij de insecten. Hoe zien ze er precies uit? Wat zijn de kenmerken van insecten? We gingen op speurtocht in het bos. En wat vonden wij veel kevers!

Dinsdag leerden de zonnebloemen bij Elke over de 'buddyboom'. Ze gaven elkaar een compliment en er zaten er een paar hele mooie tussen! De zonnebloemen van het eerste gingen verder met lezen. Wat was dat moeilijk. Na goed te oefenen, lukte het wel beter en beter. We leerden ook de getallen 2 en 3 schrijven.
Dinsdagnamiddag deden we een insectencircuit. Er waren vier opdrachten. Een kever tekenen, een vlieg uit klei maken, een insect schilderen en de laatste was een groepsopdracht; de cyclus van de vlinder.

Woensdag leerden we een nieuwe hoofdletter; 'J' en leerden we het woordje 'mol' schrijven.


Donderdag gingen we aan de slag met het woordje 'beer'. We schreven al de letter 'b' en de letter 'e'. In het tweede leerjaar gingen we verder met rekenen. Plots ging het brandalarm af... Gelukkig was het maar een oefening. Ik ben heel erg trots op de zonnebloemen want ze deden de brandoefening super, net zoals alle anderen. In de namiddag gingen we verder met het insectencircuit.



Vrijdag is het strapdag. We letten er extra op dat we ons veilig gedragen in het verkeer en het liefst als stappend op trappend. We leerden het liedje kennen en het dansje. In de Franse les gingen we verder met het verhaal van 'Mireille l'Abeille'. We vonden het super leuk! Deze namiddag in de turnles oefenden we het dansje van de strapdag en deden we nog een balspel.

Het was weer een heel leuke week! Tot volgende week!


Foto's van de week: zonnebloemen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De laatste blog

Dag allemaal, Hier is hij dan. De laatste blog van het schooljaar 2019 - 2020.😔 Ook in de laatste week deden we heel wat leuke dingen. ...