vrijdag 13 september 2019

maandag 9 september tot vrijdag 13 september

Dag allemaal,

Nu de drukte van de eerste dagen weg is, kunnen we beginnen aan onze tweede schoolweek.
Maandag starten met we met een nieuw woord: 'mol'. De zonnebloemen van het eerste leerjaar zijn dolenthousiast om telkens een nieuw woord te leren.

Maandagnamiddag gingen we verder met ons project. Flore bracht al wat dingen mee van thuis. Ze had enkele foto's mee van rupsen die ze vond in de moestuin van haar opa en een vlinder. De vlinder was van dezelfde rupsen. Wat een prachtige vlinder! We gingen zelf ook naar het bos. We voelden aan de bladeren, we luisterden naar het geluid met onze ogen dicht en knuffelden zelf een boom.
Wij zijn zelf ook op speurtocht geweest in het bos en vonden enkele insecten.







Dinsdag startten we de dag met een lesje dans. We leerden dansen op het liedje 'Mooi weer vandaag." in een modern jasje natuurlijk :). We werden meteen warm en genoten enorm van de dans!






We schreven voor de eerste keer de letter 'm'. Het was een leerrijke voormiddag!
In de namiddag gingen we verder met ons project.
We leerden heel wat bij over de insecten zoals de bijen, lieveheersbeestje en libelle. We leerden ook dat een spin eigenlijk geen insect is. Als afsluiter van de dag zongen we een versje van de duizendpoot:

De moeder van de duizendpoot, is vreselijk ontevreden.
Haar zoontje is zojuist, in de sloot gegleden.
En als je even rekent, dan weet je wat dat betekent,
op zijn hoofd een grote buil en duizend sokjes vuil.




De zonnebloemen van het tweede leerjaar leerden de hoofdletter 'l' schrijven en die van het eerste leerjaar de letter 'o'. In de Franse les leerden we de weerkalender, oefenden we het 'Bonjour'-liedje nog eens en sloten we af met het verhaaltje 'Mireille L'abeille'. Net voor de middag oefenden we de schooldansen in het dansforum.
In de namiddag was het gezondheidsomloop. Er waren 4 zones. Een zone om te dansen, een loopzone, een hindernissenparcours en een rustzone. Elke zone duurde ongeveer 10 minuten. Het was een hele leuke namiddag, maar toen het voorbij was, waren we heel erg moe.

We sloten de week af met een leuke turnles. Het was een leuke namiddag met ballonspelletjes.


Een extra link naar de foto's vind je hier: de zonnebloemen

2 opmerkingen:

De laatste blog

Dag allemaal, Hier is hij dan. De laatste blog van het schooljaar 2019 - 2020.😔 Ook in de laatste week deden we heel wat leuke dingen. ...