zaterdag 18 januari 2020

Maandag 13 januari tot vrijdag 17 januari



Hoipiepeloi,

De tweede week na de vakantie ging van start en we deden alweer heel wat dingen.

Maandagnamiddag gingen we verder met project en bekeken we de temperatuur en de neerslag.
We hebben geleerd dat de temperatuur uitgedrukt wordt in graden Celsius en dat we de neerslag kunnen meten met een pluviometer. Dat wordt dan weer uitgedrukt in millimeter. Elke dag namen we een kijkje in de pluviometer en keken we naar de temperatuur van buiten.



Dinsdagnamiddag was een spannende dag. We gingen namelijk onze nieuwjaarsbrieven gaan voorlezen in het rusthuis. Na het lezen van de brieven, kregen we telkens een applaus en daar waren wij heel fier op. Ook deden we onze schooldans. Het was precies een echt optreden waar we enorm van genoten.



Woensdag gingen we verder met de lessen. Het eerste leerde opnieuw een woord schrijven en het tweede kreeg een herhaling van de hoofdletters. Ook oefenden de we tafels in. Binnenkort oefenen we met een tafelkampioen. Wie wordt de kampioen van de week??

Donderdag leerden we over de seizoenen in de Franse les. De zonnebloemen moesten puzzelstukken in het juiste seizoen leggen. Volgende week gaan we daarmee verder.
In de namiddag gingen we verder met project. We spraken nog wat verder over de winter. Wat is er leuk aan de winter? Wat is er minder leuk aan de winter? Uit voorbeelden bleek dat de zonnebloemen over het algemeen wel van sneeuw houden, maar veel van hen houdt niet van een sneeuwbal in het gezicht.


In de turnles deden de zonnebloemen estafette. Wat een leuke les!

🌻Veel groetjes en een fijn weekend de zonnebloemen🌻


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De laatste blog

Dag allemaal, Hier is hij dan. De laatste blog van het schooljaar 2019 - 2020.😔 Ook in de laatste week deden we heel wat leuke dingen. ...