vrijdag 6 december 2019

Maandag 2 december tot vrijdag 6 december

Hallo,

Deze week was het wel een heeeeeel spannende week! Lees snel verder over de avonturen van de zonnebloemen.

Maandagnamiddag gingen we verder met de nieuwjaarsbrieven. Het is een heel karweitje om deze te schrijven., MAAAAR de eerste zijn geschreven! Daarna gingen we verder met het project. We gingen verder over de tijd van baby tot lagere schoolkind. Om de dag af te sluiten oefenden we ons liedje voor de Sint.
We vierden ook de verjaardag van Alegandro! Gelukkige verjaardag!🎂


Dinsdag werden er een aantal spreekoefeningen gedaan:

📕Enya nam ons mee in het verhaal van 'Fee kan het'. Ze vindt het een leuk boek om het een spannend en avontuurlijk verhaal is. Je leert om in jezelf te geloven en dat vindt Enya heel belangrijk!




📗Seena bracht 'Het grote boek van de stad mee'. Het is een ontdekboek waarin je allerlei 'flapjes' kan openen. Het verrassende van het boek is het einde. Een grote maquette van de stad. Hij vindt het een fijn boek omdat je veel te weten komt over het leven in de stad.







🐬Munas zou graag een dolfijn als huisdier willen omdat ze dat een leuk dier vindt. Ze zou gaan slapen met het dier, meenemen in een boot op zee en mopjes mee vertellen. 





🐶Jayden wil een puppy als huisdier. Het is een schattig dier omdat het zo klein is. Hij zou ermee spelen, aaien, eten geven en verzorgen. Jayden zou de puppy een hele dag willen vasthouden.







🐶Alegandro wil een hond als huisdier want dat is zijn lievelingsdier. Hij zou heel goed voor het diertje zorgen. Hij zou gaan wandelen, eten geven en zijn hond een hele dag in de watten leggen.

In de namiddag gingen we verder met het oefenen van het Sinterklaasliedje. Want...
Morgen komt hij op bezoek! En hij is al eens langs geweest!! Hij zette enkele stempels in onze werkboeken.. We kunnen haast niet meer wachten!




Woensdag was DE dag! Het bezoek van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. De zonnebloemen kwamen de klas binnen en zagen al meteen wat er aan de hand was. Zwarte Piet was deze nacht op bezoek geweest. Heel de klas lag op zijn kop! Amai! 
Toen de Sint de klas binnenkwam, nam hij zijn grote boek.. Hij had heel wat te vertellen over de zonnebloemen.
We deden ons dansje voor de Sint en hij was heel erg onder de indruk!




🐰Donderdag is de rust wat teruggekeerd. Thalia deed haar spreekoefening over het konijn. Dat is haar lievelingsdier. Ze zou het liefst een wit konijn met zwarte vlekken en lange oren hebben. Ze zou het konijn verzorgen, samen spelletjes spelen en heel goed verzorgen.




In de namiddag gingen we verder met project. We maakten de uitnodigingen voor de grootouderverwennamiddag en wat was dat lachen! De zonnebloemen veranderden zelf in oma's en opa's. 

Vrijdag vierden we de verjaardag van Anaïs. Nog eens een dikke proficiat!🎂




🌻Fijn weekend, groetjes van de klas in 2070🌻

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De laatste blog

Dag allemaal, Hier is hij dan. De laatste blog van het schooljaar 2019 - 2020.😔 Ook in de laatste week deden we heel wat leuke dingen. ...