vrijdag 29 november 2019

Maandag 25 november tot vrijdag 29 november

Dag allemaal,

Deze week stond er heel wat op het programma van de zonnebloemen. Ben je benieuwd?
Lees dan snel verder!

Maandagnamiddag gingen we verder met het project. Daarin vertelden we over de tijd van vroeger. We bekeken een filmpje over hoe het vroeger in de klas ging als je straf kreeg. De zonnebloemen waren heel blij dat dat nu niet meer zo is! Na de speeltijd zetten we de jarigen van november in de kijker op het verjaardagsforum. Wat een lekkers! Nogmaals een dikke proficiat aan de jarigen!🎂




We maakten ook onze eigen aftelkalender van Sinterklaas. Hij komt er bijna aan en de zonnebloemen vroegen telkens hoeveel keer het nog slapen was. Telkens er weer een nacht voorbij is, kleven we een stukje baard bij.







Dinsdagnamiddag gingen de eerste spreekoefeningen van start. Heel wat vriendjes hadden wat te vertellen. Wil je het ook graag weten? Ik zet ze even op een rij:




📕Keano stelde zijn boek van 'Dummie de Mummie' voor. Hij vertelde ons dat hij het een heel spannend verhaal vond en verklapte al een stukje van wat er allemaal zal gebeuren. Hij raadt het boek aan om dat je niet op voorhand weet wat Dummie de Mummie allemaal te wachten staat.





📔Khamza stelt de strip van Urbanus voor. Hij vindt het een heel grappig boek omdat het vol met mopjes zit. Hij leest heel graag strips en daarom koos hij voor dit boek.







🐱Louise vertelde dat ze heel graag een poes wil als huisdier. Ze zou het diertje heel vaak vasthouden omdat het zoooooooooo schattig is. Ze zou de poes aaien, een wandeling maken en verzorgen.




🐱Fatiha koos ook voor de poes want zij vindt het ook een schattig dier. Deze zonnebloem zou de poes naar de dierenarts brengen als het ziek is en zou heel graag de poes eten geven. Het liefst van al zou ze de poes meenemen in haar bed om samen te slapen.






🦁Leon gaf zijn spreekbeurt eerder dan verwacht. Er was nog wat tijd over en hij wou echt zijn spreekoefening al doen. Top! Hij koos voor een leeuw als huisdier. (Leon betekent namelijk leeuw) Hij zou het beest eten geven, mopjes ermee maken en mee spelen. Hij zou er zelf op rijden alsof het een paard was. Om zijn spreekoefening af te sluiten, maakte hij nog een leuk mopje.




📗Ook Meagan bracht een boek mee: 'De nachtwacht'. Ze koos het boek omdat het een spannend boek is waarbij dingen gebeuren die je totaal niet verwacht. Meagan is een echte dierenvriend en in het boek komen er vaak dieren aan bod. Een gepast boek dus!







In de namiddag zijn we gestart met het maken van onze wensen. Er zaten een heleboel leuke dingen in! Deze wensen willen de zonnebloemen laten uitkomen: 
- ijsje eten in de klas
- in pyjama naar school komen
- naar de dierentuin
- naar een binnenspeeltuin
- ...





Dit was nog niet het einde van het dag want aangezien de Sint woensdag 4 december bij ons op bezoek komt, zijn we begonnen met het voorbereiden van een lied en een dansje.
Natuurlijk niet zo maar een lied, maar een lied in het Frans! WOW!

Woensdag mochten we twee nieuwe zonnebloemen verwelkomen! Welkom Niels en Roy!🎉

Donderdagnamiddag gingen we verder met ons project. Daar gingen we een kijkje dichter nemen bij de fases die wij allemaal meemaken. Van baby tot lager schoolkind. De zonnebloemen haalden enkele herinneren boven. Het werd een fijne en leerrijke namiddag. Als afsluiter oefenden we nog eens ons lied voor de Sint.




Ook waren er weer een aantal spreekoefeningen:

🐴Aza vertelde ons dat ze graag een paard als huisdier zou hebben. Ze vindt het een heel mooi dier en zou hem dan ook goed verzorgen. Ze zou een wandeling maken met het paard en ermee op reis gaan. Ook de dagelijkse verzorging zou ze met veel plezier doen.





📙Oraia bracht het ook 'Stega is jarig' mee'. Ze vindt het een leuk boek omdat het haar zelf ideetjes gaf om een speciaal verjaardagsfeestje te geven. Het is een spannend boek waarin heel wat leuke dingen gebeuren.







📘Flore promootte het boek 'Paul de muis is bang'. Het is een avontuurlijk boek waarin heel wat mooie prenten staan. Ze heeft het verhaal al een aantal keer gelezen, maar toch blijft het mooi.




📕Noa koos een boek waarin verschillende verhalen staan. Ze vertelde ons één verhaal, maar de rest wou ze niet verklappen. Ze koos het boek omdat er mooie prenten instaan en omdat er veel variëteit in het boek zit.







🐠Sem zou graag een vis als huisdier hebben. Opa heeft er thuis en hij is er dol op. Hij zou de vissen eten geven en zelfs de bokaal schoonmaken! Hij zou ze een aantal trucjes aanleren. Ook Sem sloot zijn spreekoefening af met een leuk mopje. 






Vrijdag was het forum. De begeleiders brachten enkele toneeltjes over complimenten. Het is altijd fijn om onverwachts in de watten gelegd te worden. Dit is ook één van de doelen van Kaketoe. We zongen samen het lied. De leerlingen van leefgroep 1 hadden gisteren een regenboogfeestje. Ze brachten hun dansje naar voor. Wat een spektakel!

De laatste spreekoefeningen van deze week waren van Noémie en Faith.

📙Faith vertelde ons wat meer over het boek: 'Belle beer en een hart voor mama'. Ze koos dit boek omdat ze het een heel mooi verhaal vond en omdat het over hartjes gaat. Het heeft ook met knutselen te maken en dat doet ze heel graag.






📘Noémie bracht een boek van Tiny mee. Het is een leuk boek omdat het over paarden gaat. De prenten die zijn ook heel mooi! Het is een dun boek dat heel vlot leest. Het ideale boek volgens Noémie.





-  
🌻We wensen je een fijn weekend!🌻

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De laatste blog

Dag allemaal, Hier is hij dan. De laatste blog van het schooljaar 2019 - 2020.😔 Ook in de laatste week deden we heel wat leuke dingen. ...