vrijdag 25 oktober 2019

Maandag 21 oktober tot vrijdag 25 oktober

Hey!

De laatste week van project is ingegaan. Wat hebben wij leuke dingen gedaan! 

Maandagnamiddag hebben we onze laatste afvalvrienden eens op bezoek gehad. Vladimir Papier en Bas van het Glas. We waren net op tijd want ....


Dinsdagnamiddag werden we echte vuilnismannen en vuilnisvrouwen en bezochten we het containerpark. Alegandro was super blij want zijn stiefpapa werkt voor de gemeente en hij dacht hem daar te zien. Jammer genoeg was dat niet het geval.
Betty had haar remorque mee en er zat daar van alles in. Het was onze opdracht om deze in de juiste container te stoppen. Dit vonden we allemaal in de remorque van Betty:


- frituurolie
- friteuse
- isimo
- steenbrokken
- hard plastic
- papier en karton
- metaal 
- een batterij
- hout


We gedroegen ons als echte (+ sterke 💪) vuilnismannen en vuilnisvrouwen en het verliep als een fluitje van een cent. Sommige dingen waren wel heel zwaar, maar de zonnebloemen gaven niet op! 



Na de speeltijd was er ook nog het verjaardagsforum.
Een dikke proficiat aan de jarigen van oktober! 👑

Donderdag was de laatste dag van project. We deden nog een laatste evaluatie en na de vakantie kunnen we starten aan een nieuwe brainstorm over een gloednieuw project. 
Natuurlijk deden we veel meer dan dat! Het derde kleuter kwam op bezoek en onder begeleiding van het tweede leerjaar werkten ze aan de fijne motoriek. 
Het eerste leerjaar mocht zijn nog even helemaal gaan uitleven in het derde kleuter waar ze een uurtje mochten spelen. 

De juffen en meesters van het tweede hielpen de anemonen met deze dingen: 
- hun naam maken uit materiaal van het bos
- letters in het zand schrijven
- de weg naar de blaadjes te vinden 
- de letters schrijven aan de hand van verf in een zakje.



De anemonen vonden het een heel fijn uurtje! De zonnebloemen van het eerste leerjaar vonden het heel jammer dat het uurtje alweer voorbij was. Ze hadden graag nog wat verder gespeeld.

Dinsdagmiddag haalden we de wortels uit onze moestuin en deden het groen weg. Ze werden gewassen en konden er lekker van smullen! Mmmmm... Niets beter dan eigen kweek!




De vrijdagnamiddag lieten de kinderen zichzelf nog eens volledig gaan in de turnles. Ze deden een soort van parcours waarin ze verschillende opdrachten deden zoals:
- dribbelen naar de banken
- tennisbal in kegels gooien
- de bal gooien, een koprol maken en de bal proberen vangen
-  ...

De zonnebloemen en de begeleiders gaan er nu even tussenuit voor een welverdiende vakantie! 

🌻Genieten geblazen! 🌻

Foto's van deze week: (zonnebloemen)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De laatste blog

Dag allemaal, Hier is hij dan. De laatste blog van het schooljaar 2019 - 2020.😔 Ook in de laatste week deden we heel wat leuke dingen. ...