vrijdag 14 februari 2020

Maandag 10 februari tot vrijdag 14 februari

Dag allemaal,


Deze week een korte week en toch viel er weer heel wat te beleven.

Maandag was een harde werkdag in onze werkboeken. Doordat het een korte week was, moesten wij extra hard werken. Ik ben dan ook trots op de zonnebloemen dat ze zo hard hun best doen!😃😃
Het tweede leerjaar werkte met plattegronden bij Elke en dit zijn de resultaten. Leuk hé.



Dinsdag was het forum waarin Elke en Janne ons meer leerden over zuurstof aan de hand van een toneeltje. Dat is dan ook de grootste reden waarom wij zaadjes gezaaid hebben voor vlinders en bijen. We kregen allen een handvol zaadjes die we in de lucht gooiden in het veld aan de kleuterblok. Het was een heus spektakel. 🐝🦋





✎✎In de namiddag mochten wij naar een auteurslezing van Carl Cneut. Hij vertelde ons wat meer over zijn tekeningen die hij maakte en over zijn zelfgeschreven boek. Hij kon heel goed vertellen en maakte ons vaak aan het lachen. We kregen ook de kans om een eigen tekening te maken. We deden dit door verschillende stappen te volgen. Hij legde ons uit hoe het moesten tekenen en toen mochten wij aan het werk. Het zijn heel mooie resultaten! Kijk maar ...





Woensdag was het een vrije dag voor de zonnebloemen.

Donderdag kregen de zonnebloemen en de oudsten van de anemonen een verhaal van Elke. Volgende week maandag (17/02) gaan wij op bezoek bij onze Waalse uitwisselingsschool in Lesdain. We gaan daar een toneel gaan bekijken en dat verhaal heeft elke al eens verteld aan ons. Het is een heel mooi verhaal en kunnen al niet wachten om te gaan kijken.



We hebben ook een nieuwe tafelkampioen. Mathis stootte Keano van de troon en werd kampioen. We wensen hem nogmaals een dikke proficiat!



In de namiddag vierden we de verjaardag van Joke. We hebben gedanst en gezongen, maar dat was nog niet alles. We kregen ook nog popcorn die we zelf maakten in de klas. Het was een groot verjaardagsfeest.


Vrijdag werd Leon onze splitskampioen. We wensen hem nog eens een dikke proficiat. De anderen kunnen al niet wachten om de medaille af te snoepen!

In de namiddag gingen de zonnebloemen turnen. Deze keer niet in de sporthal, maar op school. Dit zijn enkele dingen die ze deden: elastiekspringen, hula hup, touwtje springen, ... Ook leerden ze bij het springen dit versje:
Saute petite grenouille (Chanson de Passe-Partout) Saute, saute, saute, petite grenouille, Nage, nage, nage, tu n’as pas peur de l’eau (gestes) Saute, saute, saute, petite grenouille, Nage, nage, nage, tu n’as pas peur de l’eau (gestes)



OPGELET!
- maandag uitstap naar Lesdain
- dinsdag verjaardagsforum

🌻Fijn weekend!🌻

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De laatste blog

Dag allemaal, Hier is hij dan. De laatste blog van het schooljaar 2019 - 2020.😔 Ook in de laatste week deden we heel wat leuke dingen. ...